Chuťovky s kozím krémem a hroznovým vínem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
200 g sýr ricotta
olivový olej na smažení
150 g čerstvý kozí sýr
bílý toastový chléb
150 g bílé hroznové víno
250 ml smetana ke šlehání (33%)

Postup přípravy receptu

  1. Z bílého toustového chleba vykrájíme kolečka o průměru asi 2,5 cm, která z obou stran krátce opečeme na olivovém oleji a necháme na ubrousku okapat. Kuličky hroznového vína omyjeme a necháme oschnout

  2. Kozí sýr a sýr ricotta v míse spojíme s polovinu smetany do hustší sýrové směsi. Směs necháme asi 15 minut při pokojové teplotě odležet. Mezitím, ze zbývající smetany připravíme šlehačku, kterou postupně vmícháme do směsi kozího sýru s ricottou a vše zlehka promícháme dohladka. Na každé opečené kolečko toustového chleba navršíme sýrový kozí krém a párátkem připevníme kuličku hroznového vína

  3. Chuťovky s kozím krémem a hroznovým vínem podáváme k vínu nebo jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!