Chuťovky s kozím krémem a hroznovým vínem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 200 g sýr ricotta olivový olej na smažení 150 g čerstvý kozí sýr bílý toastový chléb 150 g bílé hroznové víno 250 ml smetana ke šlehání (33%)
Postup Chuťovky s kozím krémem a hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Z bílého toustového chleba vykrájíme kolečka o průměru asi 2,5 cm, která z obou stran krátce opečeme na olivovém oleji a necháme na ubrousku okapat. Kuličky hroznového vína omyjeme a necháme oschnout
Kozí sýr a sýr ricotta v míse spojíme s polovinu smetany do hustší sýrové směsi. Směs necháme asi 15 minut při pokojové teplotě odležet. Mezitím, ze zbývající smetany připravíme šlehačku, kterou postupně vmícháme do směsi kozího sýru s ricottou a vše zlehka promícháme dohladka. Na každé opečené kolečko toustového chleba navršíme sýrový kozí krém a párátkem připevníme kuličku hroznového vína
Chuťovky s kozím krémem a hroznovým vínem podáváme k vínu nebo jen tak na chuť.