Cibulový dip recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
2 lžíce majonéza
2 lžíce olivový olej
125 ml zakysaná smetana
230 g smetanový sýr
2 lžíce balsamikový ocet
2 lžíce worchestrová omáčka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme nakrájenou cibuli a na mírném ohni opékáme asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu.

  2. Poté vlijeme balsamikový ocet a worchestrovou omáčku. Vaříme dalších 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolíme, opepříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

  3. Mezitím našleháme smetanový sýr, smetanu a majonézu. Majonézu lze nahradit bílým jogurtem. Vmícháme zchladlou cibuli, dochutíme solí a minimálně 2 hodiny chladíme.

  4. Cibulový dip podáváme k různě upravené zelenině a masu. Můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!