Cibulový dip recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 2 lžíce majonéza 2 lžíce olivový olej 125 ml zakysaná smetana 230 g smetanový sýr 2 lžíce balsamikový ocet 2 lžíce worchestrová omáčka podle chuti sůl mletý černý pepř čerstvá pažitka
Postup Cibulový dip recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme nakrájenou cibuli a na mírném ohni opékáme asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu.
Poté vlijeme balsamikový ocet a worchestrovou omáčku. Vaříme dalších 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolíme, opepříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Mezitím našleháme smetanový sýr, smetanu a majonézu. Majonézu lze nahradit bílým jogurtem. Vmícháme zchladlou cibuli, dochutíme solí a minimálně 2 hodiny chladíme.
Cibulový dip podáváme k různě upravené zelenině a masu. Můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.