Cibulový koláč s taveným sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 6 ks vejce 5 dl šlehačka 300 g uzenina 1 špetka pepř 4 ks velká cibule 1 lžička provensálské koření tuk na vymazání formy 150 g nastrouhaný tvrdý sýr 6 ks sýr Apetito 1 plátek chlazené lístkové těsto
Postup Cibulový koláč s taveným sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Hlubokou koláčovou formu s průměrem cca 30 cm vymastíme tukem, vyložíme plátem listového těsta tak, aby těsto po stranách asi 2 cm přečnívalo přes okraj formy.
Těsto na dně několikrát propíchneme vidličkou.
Očištěnou cibuli a uzeninu nasekáme nahrubo a poklademe na těsto do formy. Posypeme provensálským kořením.
Šlehačku zahřejeme (pozor - nevařit!) v hrnci a rozpustíme v ní sýr Apettito. Necháme vychladnout a pak ve směsi sýru a šlehačky rozšleháme vejce. Osolíme a okořeníme. Nalijeme do formy.
Povrch koláče posypeme nastrouhaným sýrem a okraje těsta přehneme dovnitř.
Koláč pečeme podle velikosti a výšky formy 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Vpíchnutím špejle zkusíme, zda je koláč hotový - na špejli není tekutá šlehačka.
Cibulový koláč s taveným sýrem je ideální jako večeře, menší porce jako předkrm nebo vydatná přesnídávka.