Cibulový koláč s taveným sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
6 ks vejce
5 dl šlehačka
300 g uzenina
1 špetka pepř
4 ks velká cibule
1 lžička provensálské koření
tuk na vymazání formy
150 g nastrouhaný tvrdý sýr
6 ks sýr Apetito
1 plátek chlazené lístkové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Hlubokou koláčovou formu s průměrem cca 30 cm vymastíme tukem, vyložíme plátem listového těsta tak, aby těsto po stranách asi 2 cm přečnívalo přes okraj formy.

  2. Těsto na dně několikrát propíchneme vidličkou.

  3. Očištěnou cibuli a uzeninu nasekáme nahrubo a poklademe na těsto do formy. Posypeme provensálským kořením.

  4. Šlehačku zahřejeme (pozor - nevařit!) v hrnci a rozpustíme v ní sýr Apettito. Necháme vychladnout a pak ve směsi sýru a šlehačky rozšleháme vejce. Osolíme a okořeníme. Nalijeme do formy.

  5. Povrch koláče posypeme nastrouhaným sýrem a okraje těsta přehneme dovnitř.

  6. Koláč pečeme podle velikosti a výšky formy 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Vpíchnutím špejle zkusíme, zda je koláč hotový - na špejli není tekutá šlehačka.

  7. Cibulový koláč s taveným sýrem je ideální jako večeře, menší porce jako předkrm nebo vydatná přesnídávka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!