Cikánské kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
3 ks cibule
4 lžíce kečup
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
4 ks vepřové kotlety
300 g čerstvé žampiony
mletý černý pepř
4 dl voda (vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očístíme a nakrájíme nadrobno. Kotlety podle potřeby očistíme, omyjeme, důkladně osušíme a naklepeme. Nakonec je z obou stran osolíme a opepříme.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, vložíme kotlety, které z obou stran opečeme. Přilijeme kečup, zaprášíme moukou, podlijeme asi 4 dl vody nebo masovým vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Očištěné pokrájené houby opečeme na oleji zvlášť.

  4. K masu přimícháme smetanu, houby, prohřejeme a podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!