Čína s cuketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr olej sůl 1 lžíce ocet 2 lžičky solamyl 1 ks cibule 150 ml voda 1/2 ks pórek koření na čínu 1 ks červená paprika 2 lžíce sójová omáčka 1 ks žlutá paprika 300 g kuřecí maso 1/4 ks menší cuketa 2 ks větší mrkev 2 lžičky solamyl na obalení
Postup Čína s cuketou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme. Pórek, mrkev, cuketu i papriky rozkrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky
Maso také pokrájíme na slabé nudličky a promícháme ho se lžičkou solamylu
Na jedné pánvi zprudka osmahneme maso, smažíme dozlatova. Posypeme ho kořením na čínu
Na druhé pánvi nejprve chvíli prudce smažíme mrkev, pak k ní přidáme ostatní zeleninu a smažíme, dokud zelenina "nezvadne". Měla by zůstat křupavá, polosyrová. Osmaženou zeleninu promícháme se zlatavým kuřecím masem
V hrnečku rozmícháme 1 lžíci octa, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky cukru, 2 lžičky solamylu a 150 ml vody. Směs nalijeme k masu se zeleninou a za stálého míchání prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Jenom krátce povaříme. Podle potřeby můžeme omáčku naředit vodou nebo naopak ještě zahustit solamylem
Čínu s cuketou podáváme nejlépe s rýží. Může být ale i výbornou směsí na topinky.