Čína s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
olej
sůl
1 lžíce ocet
2 lžičky solamyl
1 ks cibule
150 ml voda
1/2 ks pórek
koření na čínu
1 ks červená paprika
2 lžíce sójová omáčka
1 ks žlutá paprika
300 g kuřecí maso
1/4 ks menší cuketa
2 ks větší mrkev
2 lžičky solamyl na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme. Pórek, mrkev, cuketu i papriky rozkrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky

  2. Maso také pokrájíme na slabé nudličky a promícháme ho se lžičkou solamylu

  3. Na jedné pánvi zprudka osmahneme maso, smažíme dozlatova. Posypeme ho kořením na čínu

  4. Na druhé pánvi nejprve chvíli prudce smažíme mrkev, pak k ní přidáme ostatní zeleninu a smažíme, dokud zelenina "nezvadne". Měla by zůstat křupavá, polosyrová. Osmaženou zeleninu promícháme se zlatavým kuřecím masem

  5. V hrnečku rozmícháme 1 lžíci octa, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky cukru, 2 lžičky solamylu a 150 ml vody. Směs nalijeme k masu se zeleninou a za stálého míchání prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Jenom krátce povaříme. Podle potřeby můžeme omáčku naředit vodou nebo naopak ještě zahustit solamylem

  6. Čínu s cuketou podáváme nejlépe s rýží. Může být ale i výbornou směsí na topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!