Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem plněné domácí marmeládou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 500 g jahody 800 g cukr krupice 320 g cukr moučka 20 g mák 100 g cukr krystal 95 g polohrubá mouka 60 ml vlažné mléko 100 g prosátá hladká mouka 0,5 lžiček kyselina citronová 2 lžičky kypřící prášek do pečiva 3 ks velké jahody 40 g Hera máslová příchuť 115 g Hera máslová příchuť 160 g krémový sýr typu Philadelphia 30 g domácí vanilkový cukr kůra a šťáva ze 2 citronů 1 balíček pektogel (želírovací připravek)
Postup Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem plněné domácí marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 175 °C. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do pěny. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr, dokud nebude pěna hladká. Poté vmícháme celé vejce, vždy zašleháváme jedno po druhém
V další míse smícháním mouky, soli a prášku do pečiva vytvoříme sypkou směs. Tu do těsta postupně zapracováváme střídavě s vlažným mlékem, dokud nebude těsto dostatečně hladké. Těsto příliš dlouho nešleháme, jen aby se ingredience hezky spojily. Přidáme kůru i šťávu z citrónů a nakonec mák
Košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladící mřížku
Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 10 minut. Teplou jahodovou marmeládu plníme do suchých skleniček a zavíčkujeme. Skleničky s jahodovou marmeládou otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout
Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do hladké, nadýchané pěny a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, dokud není pěna jednolitá a hladká. Poté postupně přidáváme krémový sýr. Nakonec ručně vmícháme nadrobno nakrájené jahody
Po vychladnutí uděláme do vrchní části košíčku vykrajovátkem dolíček, který naplníme domácí marmeládou. Pomocí cukrářského pytlíku a špičky naneseme vychlazený krém
Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem plněné domácí marmeládou podáváme jako výborný šťavnatý moučník.