Čočková polévka se zelím recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce mléko
1 ks cibule
50 g sádlo
1,5 l voda
250 g čočka
2 ks bobkový list
20 g hladká mouka
150 ml zakysaná smetana
1 špetka sušený tymián
mletý černý pepř
100 g bílé sterilované zelí

Postup přípravy receptu

  1. Čočku vypereme a namočíme na 2 hodiny do studené vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelí necháme okapat a pokrájíme na kousky. Zakysanou smetanu podle potřeby naředíme mlékem

  2. Namočenou čočku slijeme, propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a spolu s bobkovým listem uvaříme do poloměkka

  3. Ze sádla, cibule a mouky si připravíme cibulovou jíšku, kterou vmícháme k poloměkké čočce. Osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem, přidáme zelí a vaříme ještě 15 - 20 minut. Odstavíme z tepla, vmícháme zakysanou smetanu, ale již nevaříme

  4. Čočkovou polévku s bílým sterilovaným zelím a zakysanou smetanou můžeme podávat i jako samostatný pokrm s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!