Čokoládové balíčky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g kvalitní čokoláda
1 balení těsto na rugelach

Postup přípravy receptu

  1. Na čokoládové balíčky jsem použila těsto na rugelach, s kterým se výborně pracuje, recept najdete zde. Připravené těsto vybereme z chladničky a necháme povolit. Na pomoučněné desce těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 1 mm a pokrájíme ostrým nožem na obdélníky. Čokoládu pokrájíme na jednotlivé kostky, které zabalíme do rozváleného těsta

  2. Balíčky položíme na plech vystlaný teflonovou fólií, povrch balíčků potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem. Čokoládové balíčky pečeme 20 až 25 minut do pěkné zlato-hnědé barvy. Upečené balíčky vybereme z trouby a dáme trochu zchladnout na mřížku, protože nejlépe chutnají vlažné

  3. Čokoládové balíčky servírujeme k dobrému espressu. Balíčky jsou na povrchu příjemně křupavé a uvnitř mají tekutou čokoládu. Jsou to mimořádně chutné sladké jednohubky ke kávě nebo horkému kakau. Vhodné jsou i jako sladké pohoštění pro návštěvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!