Croissanty z plundrového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 1 špetka sůl 2 ks žloutek 100 ml mléko 0.5 kostky droždí 100 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra těsto 1 120 g máslo 100 g hladká mouka náplň 2 450 ml mléko 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček pudinkový prášek na obalení cukr moučka náplň 1 150 g tmavá čokoláda
Postup Croissanty z plundrového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo a mouku zpracujeme na těsto, které necháme v chladničce ztuhnout.
Z pudinkového prášku (vanilkový, čokoládový, nugátový, aj.)uvaříme podle návodu pudink, který necháme vychladnout.
Mouku nasypeme do mísy, rozdrobíme droždí a zalijeme třetinou vlažného mléka. V teple necháme vzejít kvásek. Pak přidáme sůl, žloutky i zbylé mléko s citronovou kůrou a zaděláme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Každé z těst vyválíme na pomoučeném vále na čtverec. Menší máslový čtverec položíme do středu kynutého nakoso a přečnívající rohy kynutého těsta složíme na máslové těsto do obálky. Těsto znovu rozválíme na obdélník, který třikrát přeložíme - tento postup opakujeme ještě dvakrát.
Zpracované těsto rozválíme na plát a rádýlkem vykrájíme trojúhelníky. Pudink rozdělíme na trojúhelníky těsta. Čokoládu (kvalitní) nastrouháme nahrubo a stejnoměrně rozdělíme k pudinku. Těsto opatrně stočíme a vytvarujeme do rohlíčků.
Croissanty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 15 minut kynout. V předehřáté troubě upečeme na 180 °C dozlatova.
Hotové croissanty z plundrového těsta bohatě pocukrujeme.