Croissanty z plundrového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 2
1 špetka sůl
2 ks žloutek
100 ml mléko
0.5 kostky droždí
100 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
těsto 1
120 g máslo
100 g hladká mouka
náplň 2
450 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček pudinkový prášek
na obalení
cukr moučka
náplň 1
150 g tmavá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a mouku zpracujeme na těsto, které necháme v chladničce ztuhnout.

  2. Z pudinkového prášku (vanilkový, čokoládový, nugátový, aj.)uvaříme podle návodu pudink, který necháme vychladnout.

  3. Mouku nasypeme do mísy, rozdrobíme droždí a zalijeme třetinou vlažného mléka. V teple necháme vzejít kvásek. Pak přidáme sůl, žloutky i zbylé mléko s citronovou kůrou a zaděláme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.

  4. Každé z těst vyválíme na pomoučeném vále na čtverec. Menší máslový čtverec položíme do středu kynutého nakoso a přečnívající rohy kynutého těsta složíme na máslové těsto do obálky. Těsto znovu rozválíme na obdélník, který třikrát přeložíme - tento postup opakujeme ještě dvakrát.

  5. Zpracované těsto rozválíme na plát a rádýlkem vykrájíme trojúhelníky. Pudink rozdělíme na trojúhelníky těsta. Čokoládu (kvalitní) nastrouháme nahrubo a stejnoměrně rozdělíme k pudinku. Těsto opatrně stočíme a vytvarujeme do rohlíčků.

  6. Croissanty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 15 minut kynout. V předehřáté troubě upečeme na 180 °C dozlatova.

  7. Hotové croissanty z plundrového těsta bohatě pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!