Cuketová frittata s parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 7 ks vejce 1 ks cibule 2 ks cuketa 100 g parmazán čerstvá bazalka sušený tymián mletý barevný pepř
Postup Cuketová frittata s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Vejce rozklepneme do misky. Vejce osolíme a opepříme podle chuti
Cuketu dobře omyjeme, odkrojíme konce, překrojíme podélně a nakrájíme na jemné půlměsíčky. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmažíme cibuli. Za občasného míchání smažíme asi 5 minut, až začne chytat mírně dozlatova. V tuto chvíli vhodíme cuketu, osolíme a za občasného promíchání necháme povolit. Cuketu dusíme na pánvi cca 10 minut. Pustí vodu a změkne. K cuketě přisypeme sušený tymián (asi 1 lžičku) a nasekanou čerstvou bazalku (1 lžíce), krátce ještě prohřejeme
K vejcím přidáme 3/4 parmazánu a prošleháme
Podušenou cuketu vsypeme do sítka a necháme okapat přebytečnou vodu. Necháme ji zcela vychladnout. Vychlazenou cuketu vsypeme do mísy. K cuketě přidáme rozšlehaná vejce s parmazánem a dobře promícháme
Směs vlijeme zpátky do pánve, má-li odnímatelnou rukojeť a je vhodná do trouby. Pokud takovou pánev nemáme, vlijeme směs do vymazaného kulatého pekáčku. Cuketovou frittatu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut. Zapečenou frittatu ještě posypeme zbylým parmazánem
Pekáček vložíme zpět do trouby a na funkci gril zapékáme dalších pár minut do zezlatovění. Cuketovou frittatu nakrájíme a podáváme teplou. Na talíři dozdobíme lístky bazalky
Na recept si připravíme 2 mladé cukety, 1 velkou cibuli, 6 - 7 vajec, 100 g parmazánu, 2 lžíce oleje, čerstvou bazalku, sušený nebo čerstvý tymián, sůl a mletý barevný pepř. Podle chuti můžeme přidat i 2 - 3 stroužky česneku.