Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 lžíce med vanilkový cukr 3 kelímky zakysaná smetana 1 balíček dětské piškoty 500 g čerstvé jahody vanilkový lusk 1 kelímek polotučný tvaroh jedlé květiny
Postup Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy vyklopíme zakysané smetany a přidáme polotučný tvaroh. Smetanu s tvarohem promícháme a přidáme med podle chuti. Kdo má rád, přidá i trochu vanilkového cukru. Lépe však dort ovoní vydlabaný vanilkový lusk. Smetanovo-tvarohový krém dobře promícháme
Jahody opláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme zelené stopky. Jahody nakrájíme na plátky
Začneme s přípravou dortu. Celé dno kulaté dortové formy s odnímatelným okrajem vyložíme piškoty. Piškoty pokryjeme vrstvou krému a stěrkou uhladíme. Na krém poklademe plátky jahod. Na řadu přijde opět vrstva piškotů a vrstva krému
Máme-li vyšší formu, můžeme udělat i třetí vrstvu, v tom případě krémem v jednotlivých vrstvách trochu šetříme, ale i tak je ho dost. Piškotový dort s jahodami dozdobíme plátky jahod, jedlými kvítky a uložíme na noc do lednice, aby pořádně ztuhl
Na druhý den opatrně odstraníme okraj dortové formy, dort nakrájíme na porce a podáváme
Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami je skvělým dezertem pro každou příležitost - dětskou oslavu, narozeniny, ale i jen tak na chuť.