Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 lžíce med
vanilkový cukr
3 kelímky zakysaná smetana
1 balíček dětské piškoty
500 g čerstvé jahody
vanilkový lusk
1 kelímek polotučný tvaroh
jedlé květiny

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy vyklopíme zakysané smetany a přidáme polotučný tvaroh. Smetanu s tvarohem promícháme a přidáme med podle chuti. Kdo má rád, přidá i trochu vanilkového cukru. Lépe však dort ovoní vydlabaný vanilkový lusk. Smetanovo-tvarohový krém dobře promícháme

  2. Jahody opláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme zelené stopky. Jahody nakrájíme na plátky

  3. Začneme s přípravou dortu. Celé dno kulaté dortové formy s odnímatelným okrajem vyložíme piškoty. Piškoty pokryjeme vrstvou krému a stěrkou uhladíme. Na krém poklademe plátky jahod. Na řadu přijde opět vrstva piškotů a vrstva krému

  4. Máme-li vyšší formu, můžeme udělat i třetí vrstvu, v tom případě krémem v jednotlivých vrstvách trochu šetříme, ale i tak je ho dost. Piškotový dort s jahodami dozdobíme plátky jahod, jedlými kvítky a uložíme na noc do lednice, aby pořádně ztuhl

  5. Na druhý den opatrně odstraníme okraj dortové formy, dort nakrájíme na porce a podáváme

  6. Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami je skvělým dezertem pro každou příležitost - dětskou oslavu, narozeniny, ale i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!