Borůvkový koláč s drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce vejce 50 g máslo 40 g máslo 20 g droždí 30 g cukr krupice 40 g cukr krupice 1 - 2 balíčky vanilkový cukr 100 g hrubá mouka 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání 150 g bílý jogurt 1 lžíce sójová mouka 500 g čerstvé borůvky
Postup Borůvkový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, jogurtu, másla, droždí, vejce a cukru vymícháme těsto a necháme vykynout
Drobenku pomocí prstů připravíme z másla, mouky a cukru. Borůvky omyjeme, necháme okapat a prosladíme vanilkovým cukrem
Z těsta uděláme 2 menší placky nebo jednu velkou a poklademe na vymazaný plech. Posypeme očištěným ovocem a podle chuti drobenkou. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem
Borůvkový koláč s drobenkou dáme péct do vyhřáté trouby, až jsou okraje zlatavé. Vyjmeme, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.