Borůvkový pohár recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 5 g cukr moučka 100 g borůvky 1 balíček vanilkový cukr 60 g měkký tvaroh 1 balíček ztužovač šlehačky 1 kelímek smetana na šlehání 30%
Postup Borůvkový pohár
Postup přípravy receptu
-
Budeme potřebovat asi 100 g borůvek. Jestliže máme čerstvé borůvky, tak je lehce propláchneme a zbavíme stopiček. Pokud použijeme mražené, necháme je při pokojové teplotě rozmrznout a 2 hezké kousky si dáme stranou na ozdobu
Borůvky vložíme do mísy a smícháme s cukrem. Vezmeme mixér a borůvky krátkou dobu mixujeme. Nerozmixujeme všechny na kaši (jen lehce), aby maličko pustily šťávu, kusy borůvek či vyskytující se celé borůvky rozhodně nejsou na škodu
Ušleháme smetanu, přidáme tvaroh a vanilkový cukr, znovu mixérem rozšleháme, aby se tvaroh a šlehačka pěkně spojili. Vezmeme si cukrářský rukáv a naplníme jej vzniklým krémem, používáme zdobítko bez výrazného reliéfu
Připravené sklenky na šampaňské začneme plnit krémem. Krém dáme dospod a dlouhou lžičkou pak přidáme vrstvu borůvek, vrstvy střídáme, ale vždy musí být poslední vrstvou krém
Borůvkový pohár můžeme dozdobit celou borůvkou. Borůvkový pohár uchováváme v lednici a přikryjeme ho potravinářskou fólií, aby byl dezert vláčný.