Borůvkový koláč s kefírem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
140 g cukr
2 ks vejce
1 lžíce prášek do pečiva
300 g borůvky
1 vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
125 g změklé máslo
strouhanka na vysypání
500 ml kefírové mléko
Postup Borůvkový koláč s kefírem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
Máslo spolu s oběma cukry našleháme do pěny. Přidáme vejce a znovu prošleháme až na světlý hladký krém. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a přilijeme kefír. Nakonec lehce vmícháme polovinu borůvek
Směs nalijeme do dortové formy a uhladíme povrch. Navrch nasypeme druhou polovinu borůvek
Borůvkový koláč pečeme 50 - 60 minut, necháme trochu prochladnout a krájíme.