Cuketová polévka s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce hrášek
4 ks brambory
1 l voda
1 ks cuketa
1 kostka bujon
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cuketu očistíme a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Cuketu a brambory povaříme ve vývaru z vody a bujonové kostky doměkka. Základ rozmixujeme.

  2. Přidáme hrášek. Může být v jakékoliv podobě - mražený, čerstvý nebo z konzervy. Polévku podle potřeby povaříme. Podle chuti ji osolíme, opepříme a vmícháme česnek. Nakonec přidáme majoránku a lehce povaříme.

  3. Podáváme s opečeným rohlíkem nebo toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!