Bageta plněná vepřovou krkovičkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 - 4 stroužky česnek olej sůl 150 ml vývar 4 ks rajčata 1 ks cibule 50 ml majonéza 1 lžíce rajčatový protlak 30 g čerstvý zázvor 4 listy ledový salát 1/2 ks červená cibule mletý černý pepř 250 ml řecký jogurt 1/2 - 1 lžičky ostrá chilli omáčka 4 plátky vepřová krkovice bez kosti á 150 g 2 ks chlebová bageta
Postup Bageta plněná vepřovou krkovičkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut odležet
Mezitím si připravíme pikantní omáčku. Oloupanou cibuli, česnek a čerstvý zázvor nasekáme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Pak vmícháme rajčatový protlak, chilli omáčku, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme do zhoustnutí. Pikantní omáčku, osolíme, opepříme a odložíme stranou
Připravíme si studený česnekový dresink. Jogurt řeckého typu promícháme s majonézou a prolisovaným česnekem, ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu rozležet. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a listy salátu omyjeme. Červenou oloupanou cibuli nakrájíme na jemno
Odležené plátky krkovice opečeme na oleji z obou stran doměkka. Bagetu podélně rozkrojíme, polovinu potřeme pikantní omáčkou, poklademe plátkem opečené krkovice a čerstvě nakrájenou červenou cibulí, na kterou navršíme zeleninu a vše přelijeme česnekovým dresinkem. Naplněnou bagetu zakryjeme její druhou částí, zešikma překrojíme na poloviny a ihned podáváme
Chlebovou bagetu plněnou pečenou krkovičkou s pikantní omáčkou a česnekovým dresinkem můžeme podávat jako vydatnou svačinu, ale také jako hlavní chod třeba k večeři.