Bageta plněná vepřovou krkovičkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
150 ml vývar
4 ks rajčata
1 ks cibule
50 ml majonéza
1 lžíce rajčatový protlak
30 g čerstvý zázvor
4 listy ledový salát
1/2 ks červená cibule
mletý černý pepř
250 ml řecký jogurt
1/2 - 1 lžičky ostrá chilli omáčka
4 plátky vepřová krkovice bez kosti á 150 g
2 ks chlebová bageta

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut odležet

  2. Mezitím si připravíme pikantní omáčku. Oloupanou cibuli, česnek a čerstvý zázvor nasekáme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Pak vmícháme rajčatový protlak, chilli omáčku, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme do zhoustnutí. Pikantní omáčku, osolíme, opepříme a odložíme stranou

  3. Připravíme si studený česnekový dresink. Jogurt řeckého typu promícháme s majonézou a prolisovaným česnekem, ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu rozležet. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a listy salátu omyjeme. Červenou oloupanou cibuli nakrájíme na jemno

  4. Odležené plátky krkovice opečeme na oleji z obou stran doměkka. Bagetu podélně rozkrojíme, polovinu potřeme pikantní omáčkou, poklademe plátkem opečené krkovice a čerstvě nakrájenou červenou cibulí, na kterou navršíme zeleninu a vše přelijeme česnekovým dresinkem. Naplněnou bagetu zakryjeme její druhou částí, zešikma překrojíme na poloviny a ihned podáváme

  5. Chlebovou bagetu plněnou pečenou krkovičkou s pikantní omáčkou a česnekovým dresinkem můžeme podávat jako vydatnou svačinu, ale také jako hlavní chod třeba k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!