Rostbíf s mrkvovou krustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
6 lžic olej
sůl
1 svazek petrželka
3 lžíce hořčice
500 g mrkev
1 kg rostbíf
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250 °C

  2. Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme, stejně tak oloupaný česnek. Mrkev smícháme s petrželkou, česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem

  3. Tučný okraj masa několikrát nařízneme a maso ze všech stran potřeme připravenou pastou, alobal pokapeme olejem, maso na něj položíme a pevně uzavřeme

  4. Rostbíf s mrkvovou krustou pečeme asi 45 minut v troubě, v níž jsme teplotu stáhli na 200 °C. Po upečení necháme maso ještě půl hodiny uležet

  5. Rostbíf s mrkvovou krustou podáváme s pečenými brambory či jinou přílohou podle vlastní chuti

  6. Ilustrační foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!