Rostbíf s mrkvovou krustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 6 lžic olej sůl 1 svazek petrželka 3 lžíce hořčice 500 g mrkev 1 kg rostbíf mletý pepř
Postup Rostbíf s mrkvovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 250 °C
Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme, stejně tak oloupaný česnek. Mrkev smícháme s petrželkou, česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem
Tučný okraj masa několikrát nařízneme a maso ze všech stran potřeme připravenou pastou, alobal pokapeme olejem, maso na něj položíme a pevně uzavřeme
Rostbíf s mrkvovou krustou pečeme asi 45 minut v troubě, v níž jsme teplotu stáhli na 200 °C. Po upečení necháme maso ještě půl hodiny uležet
Rostbíf s mrkvovou krustou podáváme s pečenými brambory či jinou přílohou podle vlastní chuti
Ilustrační foto: Shutterstock.com