Roštěná na roštu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g majonéza
1 lžička kapary
2 - 3 lžíce bílé víno
citronová šťáva
4 lžíce sladká smetana
1 lžička sardelová pasta
mletý černý pepř
2 lžíce změklé máslo
2 plátky hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky očistíme, omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Máslo utřeme se sardelovou pastou a pepřem. Maso z obou stran potřeme sardelovým máslem, zakapeme bílým vínem a v uzavřené plastové krabici necháme odležet v chladu nejméně 2 hodiny

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Kapary jemně usekáme a umícháme s majonézou a smetanou dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou

  3. Plátky masa pečeme na roštu z každé strany 3 - 4 minuty. Záleží na síle masa. Potom maso odstavíme z žáru a necháme ještě asi 3 minuty dojít. Připravujeme-li větší počet roštěnek můžeme je před podávámím uchovat v teplém litinovém hrnci

  4. Roštěnky na roštu se sardelovým máslem podáváme s opečeným bramborem nebo pečivem. Kaparovou omáčku servírujeme zvlášť v mističkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!