Roštěná na grilu s okurkovým dipem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 3 lžíce majonéza 2 lžíce dijonská hořčice 1 lžička worcesterová omáčka mletý černý pepř 4 plátky hovězí roštěnec 4 lžíce čerstvá pažitka 1 ks velká salátová okurka 2 kelímky řecký jorurt
Postup Roštěná na grilu s okurkovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Plátky roštěné o síle 1,5 - 2 cm očistíme a zbavíme blány. Z hořčice, oleje a worcesterové omáčky vymícháme marinádu, ve které plátky masa necháme rozležet alespoň 60 minut
Mezitím si připravíme okurkový dip. Omytou okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Potom okurku osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme asi 1 hodinu vylouhovat. Pak vmícháme jogurt, majonézu a podle potřeby omáčku dochutíme. Dip necháme v chladu rozležet až do podávání
Marinované roštěnky osušíme ubrouskem, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem. Takto připravené maso grilujeme na středně rozpáleném ohni z každé strany přibližně 5 minut. Pak maso odložíme na tác, zakryjeme a necháme ještě asi 2 - 3 minuty "dojít"
Grilovanou roštěnou podáváme s okurkovým dipem a celozrnným pečivem.