Roštěná na grilu s okurkovým dipem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
3 lžíce majonéza
2 lžíce dijonská hořčice
1 lžička worcesterová omáčka
mletý černý pepř
4 plátky hovězí roštěnec
4 lžíce čerstvá pažitka
1 ks velká salátová okurka
2 kelímky řecký jorurt

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěné o síle 1,5 - 2 cm očistíme a zbavíme blány. Z hořčice, oleje a worcesterové omáčky vymícháme marinádu, ve které plátky masa necháme rozležet alespoň 60 minut

  2. Mezitím si připravíme okurkový dip. Omytou okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Potom okurku osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme asi 1 hodinu vylouhovat. Pak vmícháme jogurt, majonézu a podle potřeby omáčku dochutíme. Dip necháme v chladu rozležet až do podávání

  3. Marinované roštěnky osušíme ubrouskem, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem. Takto připravené maso grilujeme na středně rozpáleném ohni z každé strany přibližně 5 minut. Pak maso odložíme na tác, zakryjeme a necháme ještě asi 2 - 3 minuty "dojít"

  4. Grilovanou roštěnou podáváme s okurkovým dipem a celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!