Roštěná na selské omeletě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 20 g slanina olej sůl 3 ks vejce 3 ks menší brambory 1/4 ks červená cibule mletý černý pepř 1 plátek hovězí roštěná
Postup Roštěná na selské omeletě
Postup přípravy receptu
-
Plátek masa očistíme, lehce naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odležet
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky nebo klínky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme a opepříme
Na pánvi rozškvaříme slaninu, vmícháme polovinu nakrájené cibule, poklademe plátky brambor a zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme pomalu z obou stran
Na jiné pánvičce si na oleji prudce opečeme plátek roštěné. Z každé strany pečeme asi 2 minuty
Selskou omeletu přesuneme na talíř, na ni položíme roštěnou, posypeme jarní cibulkou a přelijeme výpekem z masa. Podáváme se sterilovanou paprikou, kyselou okurkou a hořčicí.