Cuketová polévka s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
100 g ementál
80 g rýže
šalvěj
100 ml drůbeží vývar
mletý černý pepř
1 ks mladá cibulka
1 ks větší cuketa
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku s česnekem oloupeme a obojí nakrájíme nadrobno.

  2. Rozpálíme 2 polévkové lžíce oleje a dáme do něj cibulku i česnek. Lehce orestujeme, přidáme propranou rýži, necháme zesklovatět, zalijeme vývarem (vegetariáni nahradí drůbeží zeleninovým) a vaříme doměkka.

  3. Cuketu rozkrájíme na tenčí plátky a opečeme na oleji, potom přidáme do polévky spolu s nasekanou šalvějí a povaříme.

  4. Cuketovou polévku dochutíme solí, pepřem a při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!