Cuketová slaná buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
40 dkg cuketa
0 sklenek oleje
1 hrnek polohrubé mouky
20 dkg měkký salám
20 dkg eidam vcelku
podle chuti
5 stroužků česnek
sůl
majoránka
pepř
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu očistíme a oloupeme, nastrouháme na hrubo do mísy, potom nastrouháme sýr. Salám nakrájíme na menší kostičky a přidáme.

  2. Dále do mísy nasypeme polohrubou mouku, nalijeme olej a přidáme vajíčka. Vše smícháme nakonec přidáme kypřící prášek, majoránku (množství asi jako do bramboráků), prolisovaný česnek (podle toho jak kdo má česnek rád) sůl a pepř.

  3. Vše dobře promícháme a vylijeme na vymazaný a nejlépe strouhankou vysypaný hlubší plech. Dáme péct na 180°C asi 30 minut. Zda je buchta dobře propečená, vyzkoušíme stejně jako u bábovky - špejlí.

  4. Cuketová slaná buchta se podává za tepla i studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!