Dalamánky s překvapením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
5 ks fenykl
20 g droždí
2 plátky chleba
500 g hladká mouka
0 l vlažná voda
podle chuti
kmín
kečup
vuřt

Postup přípravy receptu

  1. Krajíce chleba nakrájíme na kostky, namočíme je ve vlažné vodě, ve které je necháme asi hodinu. Potom k nim přidáme droždí rozdrobené v trošce hladké mouky, kmín, fenykl a sůl. Dobře rozmícháme a necháme nakynout.

  2. Když je těsto dobře nakynuté, přendáme ho na vál, rozválíme na placky, potřeme kečupem, přidáme na drobné kostky nakrájené vuřty nebo salám a zabalíme do malých bochníčků.

  3. Dalamánky vložíme na pečící papír, potřeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, teplotu po asi 10 minutách snížíme na 170 °C. Dobu pečení odhadneme podle vůně a zlatavé kůrky dalamánků.

  4. Dalamánky s překvapením podáváme podle chuti ke svačině nebo jako pečivo k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!