Dalamánky s překvapením recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 5 ks fenykl 20 g droždí 2 plátky chleba 500 g hladká mouka 0 l vlažná voda podle chuti kmín kečup vuřt
Postup Dalamánky s překvapením recept
Postup přípravy receptu
-
Krajíce chleba nakrájíme na kostky, namočíme je ve vlažné vodě, ve které je necháme asi hodinu. Potom k nim přidáme droždí rozdrobené v trošce hladké mouky, kmín, fenykl a sůl. Dobře rozmícháme a necháme nakynout.
Když je těsto dobře nakynuté, přendáme ho na vál, rozválíme na placky, potřeme kečupem, přidáme na drobné kostky nakrájené vuřty nebo salám a zabalíme do malých bochníčků.
Dalamánky vložíme na pečící papír, potřeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, teplotu po asi 10 minutách snížíme na 170 °C. Dobu pečení odhadneme podle vůně a zlatavé kůrky dalamánků.
Dalamánky s překvapením podáváme podle chuti ke svačině nebo jako pečivo k různým pokrmům.