Datlové bonbony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g datle 100 g mandlová hmota (marcipán) na obalení čokoláda na vaření na ozdobu čokoládové zdobení
Postup Datlové bonbony recept
Postup přípravy receptu
-
Datle vypeckujeme a přichystáme si zakoupenou nebo podomácky vyrobenou mandlovou hmotu - marcipán. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Marcipán rozdělíme na dílky, ze kterých vyválíme malou placičku a datle do ni zabalíme, okraje zamáčkneme.
Datlové bonbony obalujeme v rozpuštěné čokoládě, můžeme použít bílou, mléčnou i hořkou čokoládovou polevu. Obalovat lze celé bonbony, máčet je do půlky či jinak zdobit podle libosti. Nakonec můžeme datle (před zatuhnutím polevy) posypat čokoládovým zdobením.
Datlové bonbony ukládáme do košíčků a skladujeme v chladné místnosti.