Datlové bonbony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g datle
100 g mandlová hmota (marcipán)
na obalení
čokoláda na vaření
na ozdobu
čokoládové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Datle vypeckujeme a přichystáme si zakoupenou nebo podomácky vyrobenou mandlovou hmotu - marcipán. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

  2. Marcipán rozdělíme na dílky, ze kterých vyválíme malou placičku a datle do ni zabalíme, okraje zamáčkneme.

  3. Datlové bonbony obalujeme v rozpuštěné čokoládě, můžeme použít bílou, mléčnou i hořkou čokoládovou polevu. Obalovat lze celé bonbony, máčet je do půlky či jinak zdobit podle libosti. Nakonec můžeme datle (před zatuhnutím polevy) posypat čokoládovým zdobením.

  4. Datlové bonbony ukládáme do košíčků a skladujeme v chladné místnosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!