Dejvická šumava recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1,5 lžíce olej 1 lžíce sůl 1,5 lžíce ocet 1 lžíce cukr krupice 290 ml vlažná voda 1,5 lžíce mletý kmín 2 lžičky sušené droždí 270 g celozrnná pšeničná mouka 55 g celozrnná žitná mouka 110 g chlebová žitná mouka 55 g špaldova celozrnná mouka 2 lžíce tmavý sezam
Postup Dejvická šumava
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme mouky s droždím, solí, kmínem a cukrem. Přilijeme vodu smíchanou s octem a olejem a zaděláme tuhé těsto, které necháme téměř hodinu kynout
Troubu předehřejeme na 200°C a chleba v něm buď jako klasický bochník, nebo v chlebové formě upečeme dozlatova
Před pečením potřeme dejvickou šumavud vodou a posypeme sezamem.