Dejvická šumava recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1,5 lžíce olej
1 lžíce sůl
1,5 lžíce ocet
1 lžíce cukr krupice
290 ml vlažná voda
1,5 lžíce mletý kmín
2 lžičky sušené droždí
270 g celozrnná pšeničná mouka
55 g celozrnná žitná mouka
110 g chlebová žitná mouka
55 g špaldova celozrnná mouka
2 lžíce tmavý sezam

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouky s droždím, solí, kmínem a cukrem. Přilijeme vodu smíchanou s octem a olejem a zaděláme tuhé těsto, které necháme téměř hodinu kynout

  2. Troubu předehřejeme na 200°C a chleba v něm buď jako klasický bochník, nebo v chlebové formě upečeme dozlatova

  3. Před pečením potřeme dejvickou šumavud vodou a posypeme sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!