Delikátní Raffaello recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 konzerva salko
200 g strouhaný kokos
strouhaný kokos
100 g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu. Do zcela rozpuštěné čokolády přidáme salko a vyšleháme metličkou. Do směsi postupně přisypáváme strouhaný kokos tak dlouho, dokud se nevytvoří husté těsto. Podle mých zkušeností zbude ještě kokos na obalení kuliček

  2. Hrnec vyndáme z vodní lázně a dáme ho přibližně na hodinu do chladu. Ve vodě, která zůstala v hrnci po vodní lázni, spaříme mandle, vyloupeme je a osušíme. Z vychladlého těsta vytvarujeme kuličky s mandlí uprostřed. Kuličky nakonec obalíme ve strouhaném kokosu

  3. Delikátní Raffaello servírujeme v papírových košíčcích

  4. TIP: Pokud se těsto hodně lepí na ruce, pomůže si je namáčet ve vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!