Delikátní Raffaello recept
Apetit Recepty cukrovíPostup Delikátní Raffaello
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu. Do zcela rozpuštěné čokolády přidáme salko a vyšleháme metličkou. Do směsi postupně přisypáváme strouhaný kokos tak dlouho, dokud se nevytvoří husté těsto. Podle mých zkušeností zbude ještě kokos na obalení kuliček
Hrnec vyndáme z vodní lázně a dáme ho přibližně na hodinu do chladu. Ve vodě, která zůstala v hrnci po vodní lázni, spaříme mandle, vyloupeme je a osušíme. Z vychladlého těsta vytvarujeme kuličky s mandlí uprostřed. Kuličky nakonec obalíme ve strouhaném kokosu
Delikátní Raffaello servírujeme v papírových košíčcích
TIP: Pokud se těsto hodně lepí na ruce, pomůže si je namáčet ve vodě.