Desetihodinová kachna recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
2 ks vejce
1 lžíce ocet
1 kg brambory
1 ks brambory
2 ks cibule
1 lžička kmín
1 lžička kmín
1 ks jablko
1 kg sádlo
1 lžíce sádlo
2 lžíce sádlo
1 ks kachna
1 hlávka červené zelí
320 g hrubá mouka
mletý černý pepř
70 g dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu pečlivě očistíme a rozčtvrtíme. Ve hmoždíři utlučeme kmín a pepř. Kachnu osolíme a okořeníme ze všech stran a dáme do hrnce. Přidáme sádlo - ideálně kachní, ale lze použít i vepřové. Bude ho třeba tolik, aby byla celá kačena ponořená v sádle

  2. Kachnu dáme do trouby rozehřáté na 150 °C. Až se kachna i sádlo prohřejí, můžeme snížit teplotu. V sádle se musí dělat bublinky. Postupně snížíme teplotu na 80 - 90 °C a kachnu pečeme 9 hodin

  3. Poté kachnu vyjmeme ze sádla a na plechu necháme hodinu vypéct kůži. Kachnu pečeme klidně 5 hodin den dopředu a poté 4 hodiny následující den. Pečeme-li nadvakrát, je nutno opět všechno nejprve prohřát a pak snížit teplotu

  4. Zelí nakrouháme na tenké nudličky a vaříme s kmínem skoro doměkka. Potom zelí slijeme, ale asi třetinu vody necháme v hrnci. Přidáme na jemno nastrouhanou bramboru a jablko a osolíme. Zelí pozvolna dusíme asi 20 minut. Dochutíme cukrem a octem. Přidáme smaženou cibulku a promícháme

  5. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu na knedlíky. Oloupané brambory vhodného typu A uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a v hrnci brambory rozšťoucháme se lžící sádla. Podle potřeby dosolíme. přidáme vejce, hrubou mouku a krupičku. V hrnci nebo na válu těsto důkladně prohněteme

  6. Poté knedlíky vytvarujeme a okamžitě dáváme vařit. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu. Vyjmeme je do pekáče s troškou sádla, aby neosychaly na povrchu

  7. Desetihodinovou kachnu podáváme s bramborovými knedlíky a vařeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!