Dietnější pizza s rajčatovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 1 lžička sůl 1 kostka droždí 1 lžíce olivový olej 1 hrnek teplá voda 3 hrnky celozrnná pšeničná mouka omáčka 0 lžiček sůl 1 kg rajče 5 lístků bazalka 4 lžíce olivový olej podle potřeby šunka mozzarella olej na vymazání podle chuti pálivá paprička
Postup Dietnější pizza s rajčatovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Na odměřování surovin si připravíme hrnek o objemu 250 ml. Omytá zralá rajčata slabě nařízneme do křížku a spaříme ve vroucí vodě. Rajčata zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Rajčata na 2 lžících oleje pomalu dusíme s troškou soli a pálivé papričky. Hotovou omáčku odstavíme a vhodíme do ní bazalkové lístky. Místo bazalky můžeme použít oregano.
Z trošky teplé vody, cukru a droždí si připravíme kvásek. Hotový kvásek promícháme s moukou, solí, olejem a zbytkem vody. Těsto dobře zpracujeme a párkrát s ním bouchneme o vál. Hladké těsto necháme vykynout na teplém místě.
Z vykynutého těsta odebereme 4 díly a z každého dílu vyválíme 4 pizzy. Čtyři formy na pizzu vymažeme olejem a uložíme do nich těsto. Pizzy potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme třeba vařenou šunkou a mozzarellou.
Pizzy pečeme asi 12 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
Dietnější pizzy s rajčatovou omáčkou podáváme ihned po upečení.