Dort s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
4 lžíce cukr
2 ks vejce
0.2 l smetana
200 g mouka
- - šlehačka
0.2 l víno bílé
- - šťáva citronová
1 balíček cukr vanilkový
- - ořechy
400 g víno hroznové
12 g želatina
130 g tuk ztužený

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, vajíčka a tuku zpracujeme křehké těsto, které necháme v chladničce odpočinout. Potom těsto rozválíme na placku, kterou dáme do dortové formy, propícháme ho na několika místech vidličkou, pečeme asi 20 minut. Namočíme želatinu na 10 minut do studené vody, když nabobtná, rozvaříme ji na mírném ohni. Žloutky ušleháme s 2 lžícemi chladné vody do husté pěny, přidáme cukr, citronovou šťávu, bílé víno a želatinu. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj postupně smetanu a vanilkový cukr. Když začne hmota tuhnout, spojíme ji žloutkovým dílem. Krémem potřeme korpus, horní plochu vyplníme bobulkami vína. Okraje ozdobíme šlehačkou a posypeme oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!