Dort ve tvaru vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
2-3 lžíce cukr
200 ml mléko
1 balení vanilkový pudinkový prášek bez vaření
podle potřeby
olej
těsto
3 ks vejce
150 g máslo
150 g cukr moučka
150 g polohrubá mouka
na potření
marmeláda
50 g čokoláda na vaření
na obalení
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme máslo a vše vyšleháme do pěny. Po troškách přidáme polohrubou mouku, nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  2. Formu ve tvaru vejce, které nemá dno, zespodu přikryjeme alobalem nebo pečícím papírem. Vytvořené dno a boky potřeme olejem a vlijeme půlku těsta.

  3. Těsto pečeme asi 20 minut v troubě předem vyhřáté na 220 °C. Po upečení vyzkoušíme korpus špejlí. Upečený korpus necháme vyhladit a potom pomocí nože vykrojíme z formy.

  4. Poté korpus překrojíme a namažeme marmeládou a silnější vrstvou pudinkového krému, který jsme si připravili podle návodu na balení - obsah sáčku vyšleháme s 200 ml mléka a třemi lžicemi cukru.

  5. Pudinkovým krémem natřeme i boky dortíku. Boky obalíme ve strouhaném kokosu nebo můžeme použít mleté ořechy. Povrch dortíku ve tvaru vejce potřeme čokoládou a hotové vajíčko ještě dozdobíme podle fantazie.

  6. Dort ve tvaru vejce podáváme nakrájený na plátky jako vynikající zákusek s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!