Drobenkový koláč s rebarborou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
5 lžic mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr
25 dkg hladká mouka
15 dkg tuk na pečení
drobenka
10 dkg máslo
10 dkg cukr krupice
15 dkg polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
náplň
10 ks rebarborový stvol

Postup přípravy receptu

  1. Smícháním másla, cukru krupice a polohrubé mouky si připravíme drobenku. Rebarborové stvoly oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Místo rebarbory můžeme použít i rybíz. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Začneme s přípravou těsta. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s tukem, přidáme vanilkový cukr, mléko, mouku a polovinu prášku do pečiva. To vše smícháme s připraveným sněhem a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto rovnoměrně posypeme nejdříve rebarborou a pak drobenkou.

  3. Drobenkový koláč s rebarborou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud drobenka nezačne růžovět a okraje lehce nezhnědnou.

  4. Drobenkový koláč s rebarborou necháme trochu vychladnout, nakrájíme ji a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!