Drobenkový koláč s rebarborou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 5 lžic mléko 0.5 balíčku prášek do pečiva 1 ks vanilkový cukr 25 dkg hladká mouka 15 dkg tuk na pečení drobenka 10 dkg máslo 10 dkg cukr krupice 15 dkg polohrubá mouka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání náplň 10 ks rebarborový stvol
Postup Drobenkový koláč s rebarborou recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháním másla, cukru krupice a polohrubé mouky si připravíme drobenku. Rebarborové stvoly oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Místo rebarbory můžeme použít i rybíz. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Začneme s přípravou těsta. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s tukem, přidáme vanilkový cukr, mléko, mouku a polovinu prášku do pečiva. To vše smícháme s připraveným sněhem a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto rovnoměrně posypeme nejdříve rebarborou a pak drobenkou.
Drobenkový koláč s rebarborou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud drobenka nezačne růžovět a okraje lehce nezhnědnou.
Drobenkový koláč s rebarborou necháme trochu vychladnout, nakrájíme ji a můžeme podávat.