Drobenkový koláč s tvarohem a jablky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 200 g máslo 150 g jogurt 500 ml mléko 1 kg jablko 1 hrst rozinky 500 g tvaroh 200 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 2 balíčky vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek 1 lžíce mletý badyán 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Drobenkový koláč s tvarohem a jablky
Postup přípravy receptu
-
Máslo nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme všechny ostatní suroviny na těsto a vypracujeme drobenku. Můžeme klidně použít šlehač nebo robota. Suroviny na směs kromě pudinku dáme do druhé mísy a důkladně promícháme. Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo
Klasický starší plech s vyšším okrajem, rozměry má zhruba 30x40 cm, vyložíme pečícím papírem. Vsypeme na něj větší polovinu sypké směsi a rovnoměrně rozhrneme. Zalijeme polovinou tvarohové směsi. Do zbytku vsypeme pudink, promícháme a vlijeme na plech. Vše poklademe rozinkami, jablka a posypeme mletým badyánem. Podle chuti můžeme ještě posypat cukrem. Nakonec vše posypeme zbylou sypkou směsí. Jablka nejsou nutná, ale koláč je s nimi lepší. Nebo můžeme použít jiné ovoce
Drobenkový koláč s tvarohem a jablky vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a pečeme 50 - 60 minut nebo podle potřeby. Ale při nízké teplotě a pozvolna
Drobenkový koláč s tvarohem a jablky necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit.