Drožďová pomazánka jinak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 3-4 ks vejce 1 lžíce máslo 20 dkg šunka 1 ks cibule 0 ks celer 2 lžíce majonéza 1 lžíce hořčice 1 ks mrkev 2 balíčky droždí 0 sklenic sterilovaná zeleninová směs podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Drožďová pomazánka jinak recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nebo jakýkoliv salám nakrájíme na kousky. Menší mrkev a polovinu malého celeru očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a do rozehřáté směsi dáme restovat nadrobno nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme šunku a restujeme. Po chvíli přidáme na jemno nastrouhanou mrkev. Kdo má rád celer, přidá nastrouhaný celer, poté vše restujeme. Na restovanou směs rozdrobíme 2 kostky droždí a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Dále přidáme 3 - 4 vejce podle velikosti a mícháme směs jako míchaná vejce do zhoustnutí. Vzniklou směs odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.
Mezitím si nasekáme nebo nameleme zeleninovou směs, například Moravanka. Obvykle stačí polovina skleničky. Zeleninovou směs společně s majonézou, hořčicí, solí a mletým pepřem vmícháme do vychladlé drožďovo-vaječné směsi.
Drožďovou pomazánku jinak mažeme na čerstvý chléb nebo jiné pečivo.