Drožďová pomazánka s párkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks cibule
3 kostky droždí
1 ks sterilované okurky
1 ks libový párek
podle potřeby
strouhanka
mléko nebo smetana

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Párek nakrájíme na kostičky, okurku taktéž.

  2. Na másle osmahneme cibulku a přidáme droždí. Droždí necháme rozpustit a za stálého míchání čekáme, až se začne znovu srážet, přidáme párek, okurku a na zahuštění vejce. Pokud je pomazánka moc řídká, zahustíme ji strouhankou. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji mlékem nebo smetanou.

  3. Drožďová pomazánka s párkem se podává teplá, ale chutná výborně i studená. Samozřejmostí je čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!