Drožďové knedlíčky v zeleninové polévce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2-3 ks mrkev
1 kostka masox
1 ks menší pórek
1-2 ks kořenová petržel
těsto
1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
1 hrst strouhanka
1 hrst petrželka
majoránka
3 balíčky droždí
pepř
1 ks malá cibule
muškátový květ
30 g Hera
podle potřeby
olej
podle chuti
celer
brokolice
květák

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme drožďové knedlíčky. Malou cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji na trošce oleje, rozdrobíme balíčky droždí, přidáme Heru a mícháme, až se droždí rozpustí a příjemně voní. Pak dáme droždí s cibulí do mísy a necháme vychladnout. Přidáme špetku muškátového květu, oloupaný nastrouhaný česnek, sůl, pepř, špetku majoránky, vejce, hrst drobně nakrájené petrželky, zahustíme strouhankou a propracujeme. Hmota na knedlíčky nesmí být moc hustá, ani moc řídká. Tvarujeme malé knedlíčky.

  2. Do horké osolené vody dáme vařit očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Celer, mrkev, petržel, pórek, oloupanou cibuli, růžičky květáku nebo brokolice. Po 15-ti minutách varu vložíme do polévky drožďové knedlíčky a kostku masoxu. Vaříme ještě 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!