Drožďové knedlíčky v zeleninové polévce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2-3 ks mrkev 1 kostka masox 1 ks menší pórek 1-2 ks kořenová petržel těsto 1 stroužek česnek sůl 1 ks vejce 1 hrst strouhanka 1 hrst petrželka majoránka 3 balíčky droždí pepř 1 ks malá cibule muškátový květ 30 g Hera podle potřeby olej podle chuti celer brokolice květák
Postup Drožďové knedlíčky v zeleninové polévce recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme drožďové knedlíčky. Malou cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji na trošce oleje, rozdrobíme balíčky droždí, přidáme Heru a mícháme, až se droždí rozpustí a příjemně voní. Pak dáme droždí s cibulí do mísy a necháme vychladnout. Přidáme špetku muškátového květu, oloupaný nastrouhaný česnek, sůl, pepř, špetku majoránky, vejce, hrst drobně nakrájené petrželky, zahustíme strouhankou a propracujeme. Hmota na knedlíčky nesmí být moc hustá, ani moc řídká. Tvarujeme malé knedlíčky.
Do horké osolené vody dáme vařit očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Celer, mrkev, petržel, pórek, oloupanou cibuli, růžičky květáku nebo brokolice. Po 15-ti minutách varu vložíme do polévky drožďové knedlíčky a kostku masoxu. Vaříme ještě 15 minut.