Salát polníček s pečenými rajčaty recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks šalotka 1 balení polníček olivový olej 1 lžička hnědý cukr 4 větvičky čerstvý tymián 300 g cherry rajčata 2 - 3 lžičky crema balsamico
Postup Salát polníček s pečenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Salát polníček očistíme a osušené lístky vložíme do mísy. Cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na velmi jemná kolečka a vložíme do misky. Poté šalotku osolíme, zakapeme balzamikovým krémem a panenským olivovým olejem a necháme odležet. Troubu předehřejeme na 220 °C
Nakrájená rajčata rozložíme v jedné vrstvě do nižšího pekáče, poklademe plátky česneku, posypeme lžičkou cukru, osolíme, opepříme, poklademe lístky čerstvého tymiánu a zakapeme olivovým olejem. Rajčata upečeme v horké troubě dozlatova a necháme vychladnout
Vychladlá upečená rajčata i se šťávou promícháme s naloženou šalotkou a promícháme s polníčkem. Promíchání salátu s polníčkem provedeme až těsně před podáváním, aby lístky polníčku nezvadly
Salát polníček s pečenými rajčaty ihned servírujeme a konzumujeme jako přílohu ke grilovaným masům a jen tak s opečenými bagetami.