Drůbeží játra na cibulce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg slanina sůl 2 lžíce sádlo pepř 500 g drůbeží játra 3 ks cibule (větší) solamyl nebo mouka
Postup Drůbeží játra na cibulce recept
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, propláchneme, osušíme, pokrájíme na větší kousky, zalijeme trochou mléka a promícháme.
Cibuli očistíme a pokrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Rozpálíme si pánev. Na ni přidáme slaninu a restujeme ji, dokud se nezačně mírně škvařit. Pak přidáme cibuli. Tu restujeme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme sádlo a játra.
Maso necháme zatáhnout a opepříme jej. Restujeme doměkka. Hotová játra osolíme a vytáhneme. Pokud chceme mít omáčku, přidáme do výpeku trochu mouky nebo solamylu.
Játra s omáčkou podáváme s rýží nebo knedlíkem.