Dušená kapusta s vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 hlávka kapusta 700 g vepřový bok podle chuti sůl kmín mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Dušená kapusta s vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bok vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Kapustu rozebereme a důkladně omyjeme. Nakrájíme na proužky.
Maso dáme na pánev a při mírné teplotě necháme vyškvařit sádlo. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Maso osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Poté přidáme kapustu, přisypeme kmín, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Dušenou kapustu s vepřovým masem podáváme s vařeným bramborem.