Dušená rýže s hráškem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
3 hrnky vývar
1 ks cibule
1 hrnek rýže
100 g mražený hrášek
mletý černý pepř
směs Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno

  2. V hrnci s nepřilnavým dnem necháme za stálého míchání zavadnout cibulku s česnekem. Přidáme opranou rýži a mražený hrášek, vše zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, Horalkou a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme na minimum, rýži zakryjeme a zvolna dusíme doměkka

  3. Dušenou rýži s hráškem podáváme jako přílohu k dušeným masům a samostatně se strouhaným nízkotučným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!