Dýně na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 ks cibule nové koření celý pepř 500 g hovězí maso světlá jíška 1 kelímek kyselá smetana 1 ks dýně hokaido 1 balení koření pyramidka na svíčkovou
Postup Dýně na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme a uvaříme jako klasický vývar. Když maso změkne, vyjmeme ho a naporcujeme. Vývar scedíme a zatím odložíme
Dýni hokaido oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtverečky. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce zesklovatět na kousek másla. Na ni dáme kostky dýně, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření, nezapomeneme přidat také koření - pyramidka na svíčkovou. Dýni podléváme hovězím vývarem a dusíme, dokud není dýně měkká. Po změknutí vyjmeme koření a dýni rozmixujeme do hladka. Pokud je dýnová omáčka řídká, zahustíme světlou jíškou a nakonec zjemníme smetanou
Dýni na smetaně podáváme s plátkem hovězího a libovolnou přílohou - chutná s knedlíkem, těstovinami i bramborem.