Dýňovo-čočkový dál s parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 1 lžička sůl 30 g máslo voda 1 - 2 lžičky libeček 100 g parmazán 300 g červená čočka 1/2 - 1 lžičky mletý římský kmín 1 lžíce čerstvá petrželka 2 - 3 ks jarní cibulka s natí 1 ks dýně hokaido
Postup Dýňovo-čočkový dál s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Menší dýni hokaido omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Dýni i se slupkou nakrájíme na drobnější kostičky či jiné tvary. Čočku propláchneme. Bylinky najemno nasekáme. Já čerstvý libeček neměla, tak jsem použila sušený (mám ho i raději). Jarní cibulku očistíme a i s částí natě nasekáme najemno
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a nejprve orestujeme cibulku. Pak přidáme dýni a pár minut za občasného promíchání restujeme. Přisypeme čočku, veškeré koření a bylinky, sůl a zalijeme vodou (mírně nad zeleninu). Dýňovo-čočkový dál vaříme za občasného promíchání 15 - 20 minut. Nakonec podle potřeby dochutíme, můžeme přidat i prolisovaný stroužek česneku
Dýňovo-čočkový dál servírujeme s hoblinkami parmazánu nejlépe ihned po přípravě. Je to velmi zdravý a vydatný hlavní chod nejen pro vegetariány.