Pečená nádivka s kuřecími játry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
100 ml slunečnicový olej
300 g kuřecí játra
2 lžičky čerstvě mletý černý pepř
1 svazek zelená petrželová nať
10 ks včerejší houska

Postup přípravy receptu

  1. Včerejší žemle namočíme na 15 minut do studené vody, ne déle, není cílem žemle rozmočit na kaši. Potom žemle pořádně vymačkáme od vody a dáme do mísy. Zatím, co jsou žemle namočené, omyjeme petrželovou nať a posekáme nadrobno. Očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostky

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita, přidáme petrželovou nať, krátce spolu orestujeme a směs necháme úplně vychladnout. K vymačkaným žemlím přidáme vejce, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Ostrým nožem naškrábeme kuřecí játra na jemno, blánu a cévní stopku vyhodíme. K žemlím přidáme vychladlou směs orestované cibule s petrželovou natí a naškrábaná játra. Všechno spolu pořádně promícháme a zahustíme strouhankou na tvárnou hmotu

  3. Pekáč vylijeme tenkou vrstvou oleje, rovnoměrně rozetřeme nádivku po celém pekáči, povrch polijeme tenkou vrstvou oleje, vložíme péct odkryté do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 45 minut, až se na povrchu vytvoří pěkná červenohnědá kůrka. Upečenou nádivku vybereme, necháme trochu vychladnout a pokrájíme na obdélníky, čtverce, případně jiné tvary

  4. Pečenou nádivku s kuřecími játry podáváme jako samostatné hlavní jídlo s jemným zeleným salátem nebo jako chutnou přílohu k pečené drůbeži. Pečená nádivka výborně chutná za tepla i za studena. Je to velmi chutné, nenáročné a laciné jídlo téměř bez práce, které zvládne i začátečník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!