Pečená nádivka s kuřecími játry recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce strouhanka 1 ks cibule 100 ml slunečnicový olej 300 g kuřecí játra 2 lžičky čerstvě mletý černý pepř 1 svazek zelená petrželová nať 10 ks včerejší houska
Postup Pečená nádivka s kuřecími játry
Postup přípravy receptu
-
Včerejší žemle namočíme na 15 minut do studené vody, ne déle, není cílem žemle rozmočit na kaši. Potom žemle pořádně vymačkáme od vody a dáme do mísy. Zatím, co jsou žemle namočené, omyjeme petrželovou nať a posekáme nadrobno. Očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostky
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita, přidáme petrželovou nať, krátce spolu orestujeme a směs necháme úplně vychladnout. K vymačkaným žemlím přidáme vejce, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Ostrým nožem naškrábeme kuřecí játra na jemno, blánu a cévní stopku vyhodíme. K žemlím přidáme vychladlou směs orestované cibule s petrželovou natí a naškrábaná játra. Všechno spolu pořádně promícháme a zahustíme strouhankou na tvárnou hmotu
Pekáč vylijeme tenkou vrstvou oleje, rovnoměrně rozetřeme nádivku po celém pekáči, povrch polijeme tenkou vrstvou oleje, vložíme péct odkryté do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 45 minut, až se na povrchu vytvoří pěkná červenohnědá kůrka. Upečenou nádivku vybereme, necháme trochu vychladnout a pokrájíme na obdélníky, čtverce, případně jiné tvary
Pečenou nádivku s kuřecími játry podáváme jako samostatné hlavní jídlo s jemným zeleným salátem nebo jako chutnou přílohu k pečené drůbeži. Pečená nádivka výborně chutná za tepla i za studena. Je to velmi chutné, nenáročné a laciné jídlo téměř bez práce, které zvládne i začátečník.