Kedgeree recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 lžíce petrželka 1 ks cibule 1/2 lžičky kurkuma pepř 1/2 lžičky chilli koření 1/2 lžičky mletý kmín 1 hrnek dlouhozrnná rýže 1/4 lžičky mletý zázvor 1 lžíce kukuřičný olej 230 g plátky z tresky 230 g plátky uzené tresky
Postup Kedgeree
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli a vejce uvaříme natvrdo
Ryby dáme do velké hluboké pánve se silným dnem, přelijeme vodou a zvolna vaříme na mírném ohni 10-15 minut. Ryby přeneseme lopatkou s otvory na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se vařily, přecedíme a případně doplníme vodou na 2 1/2 hrnku
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty doměkka. Přidáme koření a rýži a za stálého míchání prohřejeme. Rýži přelijeme tekutinou, v níž se vařily ryby, a dusíme 20 minut doměkka. Během uvedené doby by se měla všechna tekutina vstřebat
Ryby zbavíme kůže a kostí, rozebereme na kousky a vmícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme po délce na čtvrtky. Kedgeree rozdělíme na talíře, ozdobíme vejcem a petrželkou
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů