Kedlubkové zelí recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- cukr sůl ocet 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 4 dl voda 2 lžíce hladká mouka 4 plátky anglická slanina 1 ks kedluben mletý černý pepř
Postup Kedlubkové zelí
Postup přípravy receptu
-
Kedluben gigant oloupeme a nastrouháme nahrubo. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky
Na sádle osmažíme anglickou slaninu s cibulí, také nakrájenou na kostky. Po osmažení dozlatova vše zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Vsypeme nastrouhaný kedluben, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Kedlubkové zelí ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem a krátce provaříme
Kedlubkové zelí podáváme teplé jako přílohu k pečenému uzenému nebo k pečené sekané. Příloha je asi pro 6 lidí, podle velikost kedlubnu. Zelí můžeme připravit i pro vegetariány a to bez slaniny a na oleji, místo na sádle.