Kedlubkové zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
sůl
ocet
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
4 dl voda
2 lžíce hladká mouka
4 plátky anglická slanina
1 ks kedluben
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kedluben gigant oloupeme a nastrouháme nahrubo. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky

  2. Na sádle osmažíme anglickou slaninu s cibulí, také nakrájenou na kostky. Po osmažení dozlatova vše zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Vsypeme nastrouhaný kedluben, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Kedlubkové zelí ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem a krátce provaříme

  3. Kedlubkové zelí podáváme teplé jako přílohu k pečenému uzenému nebo k pečené sekané. Příloha je asi pro 6 lidí, podle velikost kedlubnu. Zelí můžeme připravit i pro vegetariány a to bez slaniny a na oleji, místo na sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!