Džuveč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
petrželka
2 ks cibule
10 cl smetana
250 g rýže
0.5 kostky masox
bobkový list
mletá sladká paprika
2 ks paprika (zelená)
500 g hovězí přední bez kostí
30 g mražená mrkev s hráškem

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, papriku na nudličky a cibuli jemně nasekáme.

  2. V rozehřátém tuku osmahneme dozlatova cibuli, přidáme nudličky paprik a maso. Osmažíme, vmícháme česnek utřený se solí, pepř, trošku masoxového vývaru a zakryté dusíme do poloměkka. Pak přidáme zeleninu a dusíme 20 minut.

  3. Vmícháme rýži, bobkový list, zalijeme masoxovým vývarem a dusíme do měkka.

  4. Hotový džuveč přelijeme smetanou a podáváme hojně sypaný jemně sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!