Džuveč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl petrželka 2 ks cibule 10 cl smetana 250 g rýže 0.5 kostky masox bobkový list mletá sladká paprika 2 ks paprika (zelená) 500 g hovězí přední bez kostí 30 g mražená mrkev s hráškem
Postup Džuveč recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, papriku na nudličky a cibuli jemně nasekáme.
V rozehřátém tuku osmahneme dozlatova cibuli, přidáme nudličky paprik a maso. Osmažíme, vmícháme česnek utřený se solí, pepř, trošku masoxového vývaru a zakryté dusíme do poloměkka. Pak přidáme zeleninu a dusíme 20 minut.
Vmícháme rýži, bobkový list, zalijeme masoxovým vývarem a dusíme do měkka.
Hotový džuveč přelijeme smetanou a podáváme hojně sypaný jemně sekanou petrželkou.