Exotická rýže recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 lžičky mletá skořice
4 špetky muškátový oříšek
1 ks větší cibule
olej na smažení
2 hrnky rýže basmati

Postup přípravy receptu

  1. Na dno hrnce nalijeme olej, který středně rozpálíme. Pokud by byl příliš horký, rýže by nám zpufovatěla (nafoukla se jako burizony). Nasypeme do něj zhruba dvě třetiny až polovinu z nachystaného množství tak, aby dno bylo pokryto. Rýži pomalu pražíme dozlatova. Přisypeme sůl, skořici a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Přidáme zbytek rýže, zalijeme horkou vodou (používám rychlovarnou konvici) a necháme vařit

  2. Nakonec do exotické rýže přidáme najemno nasekanou a dozlata opraženou cibulku, a to nejlépe i s olejem, na kterém se smažila. Rýže nelepí a dosáhneme výraznější chuti

  3. Exotická rýže chutná teplá i studená

  4. Uvedené množství stačí pro 4 hladové strávníky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!