Vegetariánský boršč recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 špetka sůl 5 lžic máslo 1 lžíce ocet 1 ks cibule 2 l voda 100 g mrkev 30 g rajčatový protlak 2 lístky bobkový list 1 kelímek kysaná smetana 5 kuliček celý pepř 200 g hlávkové zelí 200 g červená řepa 2 balíčky sojové kostky
Postup Vegetariánský boršč
Postup přípravy receptu
-
Sójové kostky zalijeme vodou, osolíme (případně ochutíme vegetou), přidáme pepř, bobkový list a dáme vařit
Mrkev očistíme a nakrájíme spolu se zelím na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno
Řepu nakrájíme na nudličky a podusíme s mrkví a zelím na osmaženém základu z másla, cibule a protlaku
Když je zelenina měkká, přecedíme do ní vývar se sójovými kostkami. Do boršče přidáme kysanou smetanu a podle potřeby ochutíme octem a cukrem.