Vegetariánský tatarák z avokáda recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1/2 ks citron
2 ks avokádo
1,5 lžíce olivový olej
1 svazek jarní cibulka
2 hrstě sušená rajčata
sušená bazalka
čerstvě mletý barevný pepř
3 ks červená paprika (kapie)

Postup přípravy receptu

  1. Avokádo rozpůlíme, pecku vyjmeme. Dužinu vydlabeme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku

  2. Papriku kapii očistíme a nakrájíme na kostky, stejně tak sušená rajčata. Česnek oloupeme. Papriku, rajčata a česnek vsypeme do robota nebo mixéru, přidáme olivový olej a promixujeme. Můžeme nechat hrubší kousky, směs na tatarák by neměla být úplně dohladka

  3. Rajčatovou směs přidáme k avokádu, promícháme a dochutíme čerstvě mletým pepřem a bazalkou. Podle potřeby dosolíme, ale pozor, sušená rajčata bývají dost slaná. Vegetariánský tatarák necháme 30 minut odležet v lednici

  4. Vegetariánský tatarák z avokáda podáváme na plátcích čerstvé bagetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!