Vegetariánský tatarák z avokáda recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1/2 ks citron 2 ks avokádo 1,5 lžíce olivový olej 1 svazek jarní cibulka 2 hrstě sušená rajčata sušená bazalka čerstvě mletý barevný pepř 3 ks červená paprika (kapie)
Postup Vegetariánský tatarák z avokáda
Postup přípravy receptu
-
Avokádo rozpůlíme, pecku vyjmeme. Dužinu vydlabeme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku
Papriku kapii očistíme a nakrájíme na kostky, stejně tak sušená rajčata. Česnek oloupeme. Papriku, rajčata a česnek vsypeme do robota nebo mixéru, přidáme olivový olej a promixujeme. Můžeme nechat hrubší kousky, směs na tatarák by neměla být úplně dohladka
Rajčatovou směs přidáme k avokádu, promícháme a dochutíme čerstvě mletým pepřem a bazalkou. Podle potřeby dosolíme, ale pozor, sušená rajčata bývají dost slaná. Vegetariánský tatarák necháme 30 minut odležet v lednici
Vegetariánský tatarák z avokáda podáváme na plátcích čerstvé bagetky.