Okurkové chuťovky s křenovým krémem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1/4 lžičky cukr moučka
100 g žervé
1 lžička citronová šťáva
2 ks salátová okurka
2 - 3 lžíce čerstvý křen
180 ml smetana ke šlehání 33%
70 g métský salám

Postup přípravy receptu

  1. Změklý métský salám v míse prošleháme s žervé dohladka. Oloupaný křen jemně nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou a osladíme moučkovým cukrem. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku, do které postupně vmícháme ochucené žervé a nastrouhaný křen. Křenový ochucený krém necháme v lednici asi 30 minut ztuhnout

  2. Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější kolečka, která ozdobíme křenovým krémem a ihned servírujeme

  3. Okurkové chuťovky s křenovým krémem podáváme s pečivem

  4. Poznámka: Métský salám můžeme nahradit čajovkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!