Okurková pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
libeček
mletý černý pepř
3 lžíce krémová zakysaná smetana
1 kelímek lučina s pažitkou
7 - 8 ks střední sterilovaná okurka

Postup přípravy receptu

  1. Sterilované okurky scedíme a nastrouháme je na jemném struhadle. Z nastrouhaných okurek vymačkáme přebytečnou šťávu

  2. Okurky promícháme s lučinou a zakysanou smetanou, podle chuti dosolíme a dopepříme. Vmícháme asi lžičku libečku. Okurkovou pomazánku necháme před podáváním vychladit

  3. Z okurkové pomazánky vytvoříme snadno i řidší salát, když k surovinám přidáme trochu nálevu z okurek. Je výborná na oba způsoby s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!